Værd at vide om droner

Kom godt i gang med droner
På kort tid er droner blevet meget populære. Droner giver mange sjove muligheder, og der findes mange forskellige typer af droner. Nogle er nemmere end andre at komme i gang med, men med lidt træning kan man nemt flyve selv de mere avancerede droner.

For som man siger, så er den nemmeste måde at lære at flyve med droner ved at prøve det selv. Man skal dog også være opmærksom på, at der findes en række regler for flyvning med droner som skal overholdes.

Dronereglerne er lavet for at sikre flyvesikkerhed og for at modvirke ulovlig brug af droner som eventuelt kan resultere i brug af droner i strid med privatlivets fred.

Værd at vide om droner
Betegnelsen drone er blevet det mest almindelige udtryk, når man taler om droner generelt, men der er faktisk forskel. Hvis man skal være helt korrekt, kaldes det kun en drone, hvis den kan flyve autonomt.

Det betyder at den skal kunne flyve af sig selv eller flyve efter en forud programmeret rute. Hvis den ikke er autonom, vil den mest korrekte betegnelse være en multirotor eller en quadcopter, men flertallet kalder det for droner uanset, om de er autonome eller ej.

Hvad er en quadcopter?
Quadcopter droner er nemme at komme i gang med og man kan både lave vilde loops med dem samt flyve hurtigt og akrobatisk. Mere avancerede modeller har som regel også en form for indbygget kamera, således at man kan filme og tage billeder, mens man flyver med dronen.

De helt store og avancerede droner, som kan flyve autonomt, kan være svære at håndtere for en nybegynder eller en let øvet. På trods af, at de er lavet forholdsvis brugervenlige, er det stadigvæk ikke noget man begiver sig ud i som det allerførste. Derfor anbefaler man begyndere at starte med en simpel quadcopter til indendørs brug, hvor man kan lære at styre dronen og samtidig få en fornemmelse af at være i luften uden en drilsk vind.

Langt de fleste foretrækker dog at starte med en quadcopter til udendørs brug på trods af, at vinden godt kan drille lidt. Den bedste måde at lære at flyve droner er ved at prøve det. Med lidt træning kan man hurtigt blive god til det.

Regler for flyvning med droner
Regler for droner og flyvning

Selvom det er sjovt at flyve med droner og det måske kan virke harmløst, findes der en række af regler for flyvning med droner. Disse regler kan godt for nogle virke lidt omstændige og uklare, men der har også været tale om at få dem ændret og gjort mere tidssvarende.

Overordnet set skal man især være opmærksom på følgende regler, når man flyver med droner: Man skal være minimum 150 meter væk fra forsamlinger af mennesker, bygninger og større veje, man må maksimalt flyve 100 meter op i luften med dronen, og man skal sørge for, at man under hele flyvningen er i visuel kontakt med sin drone.

Reglerne er lavet for at tage hensyn til flyvesikkerhed og sikre fred i privatlivet, da man gerne vil modvirke ulovlig brug af droner herunder brug af droner i strid med privatlivets fred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *